Schubert & Franzke Harta M-ții Metaliferi

Producător: Schubert & Franzke
MN30
Preț cu TVA: 23 RON

Cumpăr
favorite
Cod produs: MN30
 

 

Munţii Metaliferi sunt delimitaţi la nord de Munţii Codru Moma, Munţii Bihorului și Munţii Gilău-Muntele Mare prin Crișul Alb, Depresiunea Brad, Pasul Buceș-Vulcan, Valea Cerniţa, Pârâul Abrud, Râul Arieș; la est de Munţii Trascăului prin mulţime de văi, aici limita dintre cele două munţi este pe bază geologică, apoi prin Valea Ampoiului și la final de Podișul Secașelor; la sud de Culoarul Orăștiei, de Munţii Poiana Ruscă prin Valea Mureșului; la vest de Munţii Zarandului prin Pârâul Dumbrăviţa, Valea Grosului, Valea Socilor, Pasul Slatina-Mădrigești și Pârâul Sedișorului.

Munţii Metaliferi sunt alcătuiţi în cea mai mare parte din roci vulcanice puternic fragmentaţi, cu intercalaţii de roci calcaroase, din cauza aceasta relieful este una haotică, unde clăile vulcanice alternează cu piramide și chei calcaroase și cu văile largi. Altitudinea maximă a masivului nu depășește 1500 de metri, cele mai înalte vârfuri sunt: Vf. Poieniţa 1437 m, Vf. Ferigilor 1377 m, Vf. Zmida 1376 m.

Din cauza reliefului haotic în Munţii Metaliferi apar obiective turistice de multe feluri: coloanele de bazalt de la Detunata Goală; Cheile Madei, Glodului, Cibului; și nu în ultimul rând merită vizitat zona localităţii Roșia Montană unde este Muzeul Mineritului și Galeriile Romane, și o mulţime de trasee turistice în apropierea localităţii.

Harta Munţiilor Metaliferi poartă indicativul MN30, ceea ce-nseamnă că este al treizecilea număr din colecţia „Munţii Noștri”.

Harta s-a editat folosind cele mai actuale tehnici de cartografiere și s-a tiparit pe hârtie rezistentă la umiditate. Este ușor de citit și simplu de utilizat datorită stilurilor de reprezentare cartografice, specifice firmei Schubert & Franzke și datorită structurării practice ale informaţiilor. Totul este la îndemână, exact acolo unde este necesar, fiind utilă atât pasionaţilor de drumeţii cât și profesioniștilor.

Toate traseele au fost parcurse pe teren cu GPS-ul. Acestea sunt descrise în detaliu în limbile română și engleză. Fiecare traseu are o casetă tehnică cu informaţii necesare. Harta conţine și un caroiaj UTM, un sistem de coordonate metric, fiind util în măsurarea rapidă a distanţelor pe hartă.

 

Cele mai vizitate produse

  • Bocanci La Sportiva TX5 Gore-Tex
  • Bocanci La Sportiva Karakorum Evo Gore-Tex
  • Sosete de iarna Mund Primitive, din lana Merino 100%
  • Crampoane Veriga Mount Track
  • Bocanci La Sportiva TXS Gore-Tex®
  • Bocanci La Sportiva Aequilibrium ST Gore-Tex
  • Bocanci La Sportiva Stream Gore-Tex®
  • Bocanci LA Sportiva Trango TRK Leather GTX