Schubert & Franzke Harta M-ții Cozia

Producător: Schubert & Franzke
MN18
Preț cu TVA: 19 RON

Cumpăr
favorite
Cod produs: MN18
 

   Schubert & Franzke Harta Munții Cozia, MN018

   Masivul Cozia se înalţă pe stânga râului Olt, în dreptul staţiunii balneoclimaterice Călimănești și reprezintă o asociere de culmi aproape radiale ce se desprind din Vârful Cozia (Ciuha Mare) alcătuind un masiv unitar, un monolit stâncos, în partea central-sudică a Carpaţilor Meridionali.

Este limitat în nord de Depresiunea Loviștei, în est de râul Topolog, în sud de dealurile subcarpatice ale depresiunii Jiblea-Călimănești și în vest de râul Olt. Între aceste limite masivul atinge altitudini ca: Vârful Cozia (Ciuha Mare) 1667 m, Vârful Ciuha Mică 1627 m, Vârful Durduc 1504 m și Vârful Bulzu 1565 m.

Masivul Cozia se prezintă că o cută anticlinală, cu o serie de cute secundare pe flancul sudic. Din punct de vedere geologic, Masivul Cozia are o structură interesantă. În realitate, aparţine zonei șisturilor cristaline ale Carpaţilor Meridionali, iar depresiunile la marginea masivului sunt alcătuite atât înspre sud cât și înspre est, pe suprafeţe apreciabile din roci terţiare, dar totuși cea mai mare parte a regiunii centrale a Coziei este alcătuită din grano-gnaise cu ochiuri mari de microclin, așa zisul gnais de Cozia.

 

   Harta Masivul Cozia poartă indicativul MN18, ceea ce-nseamnă că este al optsprezecelea număr din colecţia „Munţii Noștri”.

Harta s-a editat folosind cele mai actuale tehnici de cartografiere și s-a tiparit pe hârtie rezistentă la umiditate. Este ușor de citit și simplu de utilizat datorită stilurilor de reprezentare cartografice, specifice firmei Schubert & Franzke și datorită structurării practice ale informaţiilor. Totul este la îndemână, exact acolo unde este necesar, fiind utilă atât pasionaţilor de drumeţii cât și profesioniștilor.

Toate traseele au fost parcurse pe teren cu GPS-ul. Acestea sunt descrise în detaliu în limbile română și engleză, unele trasee având atașate imagini reprezentative. Fiecare traseu are o casetă tehnică conţinând: marcajul turistic verificat pe teren, ruta traseului, profilul cu punctele de reper mai importante, date referitoare la dificultate, lungime, urcuș total, coborâre totală, timp de parcurgere dus-întors, practicabilitate în funcţie de anotimp etc. Harta conţine și un caroiaj UTM, un sistem de coordonate metric, fiind util în măsurarea rapidă a distanţelor pe hartă. Umbrirea și curbele de nivel scot în evidenţă relieful, ușurând orientarea.

Toate traseele (track-urile) și unele puncte de interes (waypoint-uri) vor fi descărcabile de pe website-ul nostru, iar aplicaţiile iPhone și Android vor risipi aura nostalgică a hărţii, conferind produsului complexitatea tehnică obligatorie secolului în care trăim.

Să vă bucuraţi de această hartă, sus pe culmile însorite ale Masivul Cozia,   scrutând în zare culmile vecine, cele care vor da în curand numele următoarelor hărţi din colecţia „Munţii Noștri”.

Cele mai vizitate produse

  • Bocanci La Sportiva TX5 Gore-Tex
  • Bocanci La Sportiva Karakorum Evo Gore-Tex
  • Sosete de iarna Mund Primitive, din lana Merino 100%
  • Crampoane Veriga Mount Track
  • Bocanci La Sportiva TXS Gore-Tex®
  • Bocanci La Sportiva Aequilibrium ST Gore-Tex
  • Bocanci La Sportiva Stream Gore-Tex®
  • Bocanci LA Sportiva Trango TRK Leather GTX