Coș cumpărături
Coș cumpărături
Transport gratuit, în România, pentru comenzi peste 300 lei
Transport gratuit, în România, pentru comenzi peste 300 lei
Filtre produse
Producator

Carte Catararea traditionala si de aventura -autor Laurentiu Anghel

Preț cu TVA: 99 RON
Greutate: 0.12 kg
Stoc epuizat
Contactează-ne
Cod produs: 152137
 

   Carte  Catararea traditionala si de aventura-autor Laurentiu Anghel

Datorită expansiunii agresive a mentalităților „sportive” din ultimele decenii, în România există în prezent foarte puțini practicanți ai cățărării tradiționale, în timp ce în restul lumii acest stil este în plină dezvoltare, iar dificultatea ascensiunilor trad începe să se apropie de cea atinsă în escalada sportivă de nivel înalt. Am convingerea că în mare parte, această stare precară a cățărării tradiționale din România este cauzată de lipsa informațiilor, atât a celor despre regulile acestui stil și despre etica aferentă, cât și a celor referitoare la echipamentul necesar și la felul în care acesta poate fi folosit pentru parcurgerea în siguranță a traseelor adecvate.

Această situație m-a determinat să cuprind în manualul de față unele cunoștințe pe care le-am acumulat practicând această formă de cățărare, cu intenția de a le oferi celor interesați o bază teoretică minimală de la care să pornească în explorarea posibilităților pe care le oferă cățărarea curată - forma modernă a stilului tradițional de cățărare. Cea mai mare parte a acestor cunoștințe se referă în egală măsură și la cățărarea de aventură, care este strâns înrudită cu stilul tradițional.

Pentru structurarea manualului, am pornit de la premisa că noțiunile de bază din cățărare sunt cunoscute și m-am referit aici doar la elementele caracteristice cățărării libere tradiționale sau de aventură pe trasee cu una sau mai multe lungimi de coardă: echipamentul specific, utilizarea protecțiilor naturale și mobile, amenajarea regrupărilor și a ancorelor pentru rapel, alegerea liniei traseului și a echipamentului necesar etc.

Pentru că eu cred că un cățărător trebuie să judece el însuși ceea ce face și nu să aplice în mod mecanic niște reguli învățate pe de rost, am evitat să recomand proceduri care trebuie urmate pentru că „așa-se-face”, încurajând în schimb un proces decizional bazat pe înțelegerea principiilor și a posibilităților de aplicare a acestora în condițiile specifice fiecărei situații în parte.

Cartea are 260 de pagini cu formatul 165 x 235 mm și a fost tiparită într-un tiraj de 1000 de exemplare la Tipografia Everest din București în condiții grafice foarte bune (color, hârtie cretată de 130 g/mp, coperți plastifiate)

Alte produse din această categorie

Cele mai vizitate produse