Coș cumpărături
Coș cumpărături
Transport gratuit, în România, pentru comenzi peste 300 lei
Transport gratuit, în România, pentru comenzi peste 300 lei
Filtre produse
Producator

Schubert & Franzke Harta M-ții Maramureșului

Preț cu TVA: 19 RON

RemoveAdd
Cod produs: MN08
Producător: Schubert & Franzke
 

Harta Muntii Maramuresului MN08 - Schubert & Franzke, colecția Munții noștri

Muntii Maramuresului (cunoscuti adeseori si sub denumirea Carpatii Padurosi, gresit atribuita in ultima vreme doar partii lor nordice) sunt o grupa muntoasa a Carpatilor Maramuresului si Bucovinei, apartinand de lantul muntos al Carpatilor Orientali. Se intind in cea mai mare parte pe teritoriul actual al Ucrainei si in sud pe teritoriul nordic al Romaniei, respectiv inchid la nord si est Depresiunea Maramures.

Muntii Maramuresului (cel mai inalt masiv montan aflat la granita nordica a tarii, ce atinge altitudinea maxima de 1.957 m. in Vf. Farcau) se afla in partea nordica a Orientalilor, invecinandu-se la est cu Obcinele Bucovinei, la sud cu Muntii Rodnei si Depresiunea Maramuresului, iar la nord cu Masivul Rakhiv, din țara vecină, Ucraina.

Parcul Natural Muntii Maramuresului este o arie protejata de interes national ce corespunde categoriei a V-a IUCN (parc natural de tip peisaj terestru), desemnata in scopul protejarii biodiversitatii si mentinerii intr-o stare de conservare favorabila a florei spontane si faunei salbatice, precum si a unor habitatelor naturale aflate in arealul parcului. Acesta este situat in nord-estul judetului Maramures, pe teritoriile administrative ale oraselor Borsa si Viseu de Sus si pe cele ale comunelor Poienile de sub Munte, Repedea, Petrova, Bistra, Moisei si Viseu de Jos.

Parcul include patru rezervatii naturale de interes national corespunzatoare categoriei a IV-a IUCN; astfel:

Varful Farcau - Lacul Vinderelu - Varful Mihailecu (rezervatie naturala de tip geologic, florisic si peisagistic) ce adapostește raritati floristice, printre care: afin vanat, floare de colt, bumbacarita sau vulturica.

Cornu Nedeii - Ciungii Balasanii - arie naturala de tip faunistic instituita in scopul protejarii cocosului de mesteacan, o specie de pasare din familia fazanilor.

Poiana cu narcise Tomnatec - Sehleanu, rezervatie naturala de tip floristic si peisagistic creata in scopul protejarii unei comunitati de narcise din specia Narcissus radiiflorus care vegeteaza la o altitudine de 1600 m. in versantul drept al Vf. Tomnatec (1.618).

Stancariile Salhoi - Zambroslavele, arie naturala protejata de tip geologic, botanic si peisagistic. Aceasta adapostește o specie de planta cunoscuta de localnici sub denumirea populara de lingurea (Cochelaria pyrineaca var. borzaeana).

  • harta realizata la scara de 1:65.000;
  • descrierea celor 11 trasee;
Alte produse din această categorie
-30%

Cele mai vizitate produse