Coș cumpărături
Coș cumpărături
Transport gratuit, în România, pentru comenzi peste 300 lei
Transport gratuit, în România, pentru comenzi peste 300 lei
Filtre produse
Producator

Carte: Vraja Bucegilor, autor Nestor Urechia

Preț cu TVA: 35 RON
Stoc epuizat
Contactează-ne
Cod produs: 6649
Producător: Romania Pitoreasca
 

Carte: Vraja Bucegilor, autor Nestor Urechia

Pe vremea când Carol I scria scumpului său frate Leopold că „Probleme foarte grave își așteaptă de la mine rezolvarea încât și eu a trebuit să renunț la șederea reconfortantă în Carpații mei frumoși”, Al. Vlahuță, Barbu Delavrancea, I.L. Caragiale, Nicolae Grigorescu – adeseori cu toții împreună – sau Tache Ionescu băteau munții ori chiar croiau poteci alpine, care aveau să le poarte, peste ani și ani, binecuvântatul nume. Alături de aceste mari personalități s-a aflat și Nestor Urechia, un nume mai puțin cunoscut publicului larg, însă – pentru cei care știu de ce – un veritabil pionier al drumețiilor montane, un precursor al literaturii turistice.

O întoarcere la acele vremuri de început în ale alpinismului nostru (alpin mai mult cu sensul de… munte, și mai puțin al celui de escaladare a pereților de piatră) vă propune „Colecția verde” a revistei România pitorească: „Vraja Bucegilor” de Nestor Urechia. Este a cincea lucrare editată de cea mai longevivă publicație de turism din România. Rând pe rând au apărut „Alpinism. Înălțimi, riscuri, bucurii” (Walter Kargel), „Jurnalul unui alpinist și aviator” (Niculae Baticu), „Vulcani, fluvii sacre și zei de piatră” (Nicolae C. Dimache), „Am îndrăgit munții” (Ionel Coman).

„Vraja Bucegilor”, tipărită doar o singură dată în anul 1926, a rămas cu o prospețime de invidiat. Și pe bună dreptate. Cartea conține spații, candori și îndemnuri din vremuri pe când „omul era încă adevărat ca natura și natura adevărată ca omul”, ca să-l cităm pe Mihai Eminescu. O selecție de fragmente, din lucrări diferite ale lui Nestor Urechia, a publicat Editura Sport-Turism în anul 1979, chiar sub acest titlu.

Alte produse din această categorie

Cele mai vizitate produse