Coș cumpărături
Coș cumpărături
Transport gratuit, în România, pentru comenzi peste 300 lei
Transport gratuit, în România, pentru comenzi peste 300 lei
Filtre produse
Producator

Carte: Munte și alpinism. Între vis și realitate. - autor Iosif Gheție

Preț cu TVA: 45 RON
Greutate: 0.1 kg
Stoc epuizat
Contactează-ne
Cod produs: 175181
Producător: Romania Pitoreasca
 

Carte: Munte și alpinism. Între vis și realitate. - autor Iosif Gheție

Apropiații, lumea alpină în general, îi spun Ioșca. Ioșca Gheție. A fost unul dintre cei mai cunoscuți alpiniști români, maestru al sportului, antrenor la IPGG (alături de Dan Vasilescu) din perioada anilor ’70-’80.

Pe la începutul deceniului al veacului trecut, a părăsit România stabilindu-se în SUA. Până atunci, apucase să escaladeze în bună măsură munții noștri, într-un admirabil iureș.

Ca și o parte dintre munții din unele țări vecine, inclusiv Caucazul și Elbrusul (fosta URSS). Stabilindu-se în SUA, n-a mai avut nici o opreliște să ajungă pe vârfurile pe care și le-a dorit. Rămâi uimit pe unde a putut ajunge! De multe ori, ca și în România, alături de soția sa, Vera, și dânsa o pasionată cățărătoare.

Munte și Alpinism. Între vis și realitate” este, în bună parte, și o captivantă istorie a alpinismului românesc. Ba, așa cum ne-au oferit minunate pagini și cărțile lui Nicolae C. Dimache și Viorel Nicolaescu, apărute tot în Colecția Verde a Editurii România pitorească, în „Munte și Alpinism…” regăsim și o atât de interesantă și utilă imagine a alpiniștilor români stabiliți în străinătate. Este vorba, desigur, de perioada comunistă.

Este o carte scrisă cu nerv, pe alocuri cu har, plină de întâmplări și informații care nu pot decât să-i umple de mândrie – orgoliu au destul! – pe cei care iubesc muntele, pereții de piatră, înălțimile, riscurile și, desigur, aerul cu totul special al vârfurilor atinse.

Alte produse din această categorie

Cele mai vizitate produse