Magazine: Cluj 0264-433.946; Bucuresti 021-311.3028
Magazine: Cluj 0264-433.946; Bucuresti 021-311.3028 On line 0264-265.456, 0744-666.852, 0720-666.852
Coș cumpărături
Coș cumpărături
Transport gratuit pentru comenzi peste 200 lei
Transport gratuit pentru comenzi peste 200 lei
Filtre produse
Producator
https://www.facebook.com/nootkasport/

Carte: Biblioteca montaniardului, autor Emilian Cristea

Preț cu TVA: 35 RON
Stoc epuizat
Producător: Romania Pitoreasca

Detalii

Biblioteca montaniardului, autor Emilian Cristea
Cartea cuprinde articole semnate de Emilian Cristea (``Nea Milica``), de-a lungul anilor, in revistele ``Romania pitoreasca``, ``Vacante in Romania`` si ``Almanahul turistic``.
``Biblioteca montaniardului`` - un fel de cap de coarda, minunat partener spre nestiute inaltimi. (Mihai Ogrinji)
Mi-ar fi placut sa-l intalnesc...
Sa scrii despre oamenii pe care ti-ar fi facut placere sa-i intalnesti si sa-i asculti este ca si cum ai scrie despre intalnirea cu muntii nostri dragi, cu crestele, vaile si branele, cu albul stralucitor al zapezilor si verdele crud al padurilor carpatine. Sa fi avut sansa sa-i asculti pe viu, pe un Nestor Urechia sau pe Bucura Dumbrava, pe „nea” Baticu sau pe „nea” Milica, pe Karl Lehmann, Ionel Coman, Nae Popescu si multi altii care nu mai sunt printre noi, povestind, impartasind din momentele bune sau rele, ale primilor pasi, ale inceputului alpinismului romanesc si nu numai!
Ar fi fost grozav, dar i-am pierdut! Ne-a mai ramas sansa de a rasfoi paginile cartilor pe care doar cativa dintre ei le-au scris!
Si, inca ii mai avem printre noi pe: Walter Kargel, pe „nea” Sandu Floricioiu, „nea” Dinu Mititeanu, „nea” Mircea Opris, „nea” Pif-Avel Ritisan, Emil Coliban, „nea” Mitica Chivu, „nea” Mircea Noaghiu, „nea” Thomas Bross, fratii Cojanu si fratii Pivoda, Denko Daro, Nae Olteanu, Cezar Manea, Nelutu Secarea, Ingi Lajos, Nusa Enache, Ticu Lacatusu, Janos Torok, Horia Colibasanu, Marius Gane, Zsolt Torok, David Neacsu, Teo Vlad, Justin lonescu, Aurel Salasan, Silviu Manea, Ciprian Lolu si am putea continua...
Indiferent de timp, vremuri sau locuri, personalitate sau ambitii personale, noi cu totii facem parte din familia alpinismului romanesc. Dificultati si controverse au fost si vor mai fi, doar de noi depinde daca reusim sa trecem peste si sa ne „ridicam pe creste”. Mi-ar fi facut placere sa-l intalnesc pe „nea” Milica, fie si numai pentru simplu fapt ca sunt parte din aceeasi mare si valoroasa echipa a alpinistilor de la „Armata”! C.C.A., A.S.A. Brasov sau C.S.A.M. Bucegi-Predeal sunt numele sub care sectia de alpinism al carei prim antrenor a fost Emilian Cristea a scris file de istorie. Mi-ar fi facut placere sa-l intalnesc, pe omul devotat muntelui, naturii si explorarii acestui infinit paradis, pe cel care a motivat si incantat prin talentul povestirii, prin capacitatea de a transmite emotii, trairi, experiente, prin randurile scrise cu maiestrie, prin exemplul personal...
Da, mi-ar fi placut sa-l cunosc pe „nea” Milica...
Lucian CLINCIU
Alte produse din această categorie

Cele mai vizitate produse

  • Cort Loap Alnes 2Cort Loap Alnes 2
  • Geaca Milo CratGeaca Milo Crat
  • Geaca Softshell Men 4F SFM004Geaca Softshell Men 4F SFM004
  • Geaca Rock Experience VaioGeaca Rock Experience Vaio
  • Pantaloni Milo AteroPantaloni Milo Atero
  • Sac de dormit cu puf Marmot HeliumSac de dormit cu puf Marmot Helium
  • Ham Singing Rock GarnetHam Singing Rock Garnet
  • Sac de dormit cu puf Marmot Lithium, pentru iarnaSac de dormit cu puf Marmot Lithium, pentru iarna