Coș cumpărături
Coș cumpărături
Transport gratuit, în România, pentru comenzi peste 300 lei
Transport gratuit, în România, pentru comenzi peste 300 lei

Betele de trekking

Utilizare

Betele de trekking sau betele de tura va ajuta in multe din activitatile montane, fie ca faceti o iesire de o zi, urcati sau coborati, alergati sau practicati schi de tura. Betele ajuta la mentinerea echilibrului; preiau din greutatea corpului si din presiunea asupra genunchilor la coborare; va ajuta de exemplu sa testati terenul la traversarea peste o apa sau peste o portiune cu zapada.

Dimensiunea lor reglabila le face adaptabile la forma si felul terenului si usor de transportat pe rucsac.

Betele de trekking sunt diferite fata de betele de schi care au lungime fixa. Un sport care se practica foarte putin la noi este Nordic Walking, la care de asemenea se folosesc bete, cu varful diferit fata de cele de trekking.

Detalii tehnice

Betele de trekking sau betele de tura sunt realizate din aluminiu sau carbon. Unele modele au sistem anti-shock (sistem cu arc, in interiorul batului, de exemplu modelul Trail Shock de la Black Diamond).

Greutatea unei perechi de bete este in jur de 500g.

      Betele telescopice au doua feluri de sisteme de blocare:

              -         cu sistem FlickLock (patent Black Diamond); majoritatea betelor pe care vi le oferim sunt cu acest sistem

              -         prin insurubare (de exemplu modelul Milo Cruise TT)

Majoritatea betelor sunt formate din 3 segmente. Exista si varianta cu 2 segmente, cu avantajul unei greutati mai mici datorita unei imbinari in minus, dar cu dezavantajul lungimii mai mari in pozitie inchisa.

O alta varianta sunt betele care se pot plia (modelul Black Diamond Distance FL). Avantajul lor este ca sunt mai usoare, datorita sistemului ingenios de imbinare, si sunt mai scurte decat cele telescopice in pozitie inchisa.

Manerul betelor poate fi realizat din cauciuc, pluta, EVA grip, si in general forma este proiectata pentru a fi cat mai ergonomica. Unele modele au o prelungire a materialului manerului pe bat, pentru ca batul sa poata fi tinut in mai multe pozitii. Chinga de pe maner este in general din material care respira, sau la alte modele este din nubuck.

Varful batelor este metalic, din otel sau carbide, la unele modele poate fi inlocuit in cazul in care se deterioreaza. De asemenea, rozeta poate fi inlocuita cu o rozeta cu dimensiune mai mare, pentru zapada.

Noi va oferim bete de trekking de la Black Diamond, La Sportiva si Milo, precum si bete de schi de la Black Diamond.

Cele mai vizitate produse