Coș cumpărături
Coș cumpărături
Transport gratuit, în România, pentru comenzi peste 300 lei
Transport gratuit, în România, pentru comenzi peste 300 lei
Filtre produse
Producator

Carte: Romania Pitoreasca 1933, Munți, ape, drumeții

Preț cu TVA: 42 RON
Stoc epuizat
Contactează-ne
Cod produs: 49685
Producător: Romania Pitoreasca
 

Carte: Romania Pitoreasca 1933, Munți, ape, drumeții

   Cea mai longevivă publicație de turism din peisajul românesc al mass-media își regăseste numerele primului an de apariție cuprinse între coperțile Colecției verzi.

   Câteva dintre titlurile pe care le conține „scara” celui dintâi număr al revistei România pitorească: „Cum ar trebui înțeles turismul” – Prof. Nic. Ioan, „Turismul în legătură cu stațiunile balneare” – Dr. G-ral N. Vicol, „Drumurile mai însemnate din Bucegi” – D.I. Crânguri, „Casele de adăpost din Bucegi”- I. Salter, „Calendarul pescarului” – M. Păunescu.

   Prospețimea articolelor – desigur, prin mesaj – este de-a dreptul captivantă. Un singur exemplu: „Sunt unii pentru care natura e o chestiune de distanță și de timp. Sufletul e înlocuit de picioare și de plămâni. Farmecul naturii, frumusețile ei odihnitoare de gânduri, armoniile ei dumnezeiești nu mai există: totul se reduce la o chestiune de record. Ținta adevărată e uitată și înlocuită prin alta, falsificată. Nu mai e turism, ci cronometrie și mecanizare…”  („Cum ar trebui înțeles turismul” – Prof. Nic. Ioan).

Alte produse din această categorie

Cele mai vizitate produse