Toporisca Gerber Bear Grylls

 O toporisca pentru supravietuire compacta, care valoreaza cat caldura si adapostul pentru salvarea vietii, mai ales cand e mai usoara decat un litru de apa, cantarind mai exact 590 grame. E vorba de toporisca pentru supravietuire „Bear Grylls Survival Hatchet” proiectata de Gerber. Cu cat va deveni mai rea vremea, cu atat veti aprecia mai mult aceasta toporisca mica si robusta care poate sa despice stive intregi de lemne de foc sau sa va ajute sa improvizati un adapost rapid.

Lama mica, dar puternica.

Nu va lasati pacaliti de dimensiunea compacta si profilul subtire ale acestei toporisti. Cu majoritatea greutatii concentrata in cap, este cu siguranta o unealta care taie peste clasa sa de greutate. Lama ascutita de 3, 5” (8, 9 cm) se preteaza atat la taiatul puietilor cat si la despicatul bustenilor. Imbinand deceniile de experienta ale Gerber in fabricarea instrumentelor si cunostintele in arta supravietuirii ale lui Bear Grylls, aceasta toporisca din otel inoxidabil, cu o constructie robusta de tip „full tang” (complet dintr-o bucata) poate face fata cu succes celor mai grele situatii.

Maner ce nu permite alunecarea

Manerul cauciucat este ergonomic pentru a permite o priza excelenta chiar si in conditii de umezeala. Locasurile pentru degete, situate chiar sub cap, permit apucarea toporistii cu mai multa precizie atunci cand taiati ramuri, cand faceti surcele sau cand separati coaja. De asemenea, un orificiu util de la capatul manerului permite atasarea unui snur ca masura suplimentara de siguranta.

Cap cu dubla intrebuintare

In partea opusa lamei, partea din spate a capului are o suprafata transversala de lovire care poate fi folosita pentru toate tipurile de activitati de tabara, de la fixarea cuielor de la cort si indreptarea curelelor de la rucsac pana la fragezirea carnii.

Teaca robusta

Atunci cand nu o folositi, puteti sa pastrati lama ascutita in conditii de siguranta in interiorul tecii de tip militar, care e rezistenta la mucegai si e prevazuta cu bucle in vederea prinderii la curea sau la rucsac. In plus, acesta e insotita de o copie a ghidului de buzunar a lui Bear, „Prioritatile in supravietuire”, care va ajuta sa va concentrati atentia asupra detaliilor care conteaza cel mai mult atunci cand va aflati in incurcatura.

Caracteristici :

Lama de 3, 5” pentru taieri rapide, precise;

Constructie dintr-o bucata din otel carbon pentru o mai mare pentru durabilitate;

Maner din cauciuc ergonomic, non-alunecare, pentru o manevrare confortabila si precisa;

Teaca de tip militar, din nailon rezistent la mucegai, prevazuta cu bucle;

Maner din cauciuc pentru aderenta in orice conditii

Lungime : 24cm

Lungime lama : 8.9 cm

Greutate : 590 gr.

Otel : 3Cr13MoV

Material maner : polipropilena

Husa nylon inclusa